Originálne bytové doplnky a nábytok v čistom severskom štýle.
Novinky
Akcia
Vonkajšie posedenie
Podľa kategórií
Podľa miestností
Podľa ceny
E-mail:

Najobľúbenejšie značky


Madam Stoltz
By Nord
Tine K Home
House Doctor
Compagnie de provence
Bloomingville
Ferm Living

Čo uvariť cez víkend na obed?

20.09.2017

Leto je tu a s ním prichádza aj zmena nášho jedálnička. Na omáčky a vyprážané pochúťky v horúcich letných dňoch nemáme ani pomyslenie. Často sa preto rozhodneme pre niečo ľahké, napríklad zeleninový šalát alebo grilovaný plátok mäsa. To znie dobre. Potom si ale zrazu všimneme, že sa nám víkendové menu začalo nebezpečne opakovať. Fantázia je preč a stravníci začnú byť ľahko znudení ... To predsa nemôžeme dopustiť!

 

Čo s tým? Poďte sa pozrieť na naše nápadité letné menu! Za receptami stojí sám michelinský šéfkuchár Nicolas Vahé, takže kombinácie chutí i výber surovín je premyslený do posledného detailu.

 

 

Delikatesy od Nicolase Vahé 

Ľahký obed - šalát s špenátom a cícerom s kuracími špízmi

 

Doba prípravy: 120 minút

Množstvo: 2 porcie

 

Ingrediencie

 

Šalát
  150 g konzervovaného cíceru
  1 sáčok baby špenátu
  1 šalát (ideálne Frisée)
  2 lyžičky sušených koriandrových semienok
  2 lyžičky sušeného zázvoru
  ½ tyčinky škorce
  1 lyžička koreniacej zmesi kari masala 
  1 lyžička rasce
  1 lyžička hrubej morskej soli
  2 lyžičky medu Nicolas Vahé
  2 polievkové lyžice čerstvej citronovej šťavy
  3 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja Nicolas Vahé
  150 g syru feta
  2 polievkové lyžice sezamových semienok
 

Kuracie špízy
  300 g  kuracích prsíčok
  bambusové ihly Nicolas Vahé
  4 g soli Nicolas Vahé (ideálne zmes s cesnekom a červenou paprikou)
  2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja Nicolas Vahé
  6 g koreniacej zmesi Nicolas Vahé (ideálne priamo pre grilované kura)
  1 polievková lyžice olivového oleja s cesnakom Nicolas Vahé
  čerstvý petržlen

 

 Salát s cizrnou a kuřecí špíz

 

Postup

 

Šalát

Šalát, špenát a cícer dobre umyte (použite iba svetlozelené a žlté listy šalátu Frisée). Všetko korenie zmiešajte v mažiari. Následne rozohrejte na panvici trochu olivového oleja Nicolas Vahé a korenia asi na minútu opražte. Pridajte med Nicolas Vahé, čerstvú citrónovú šťavu a ešte trošku olivového oleja Nicolas Vahé. Potom už len opatrne primiešajte cícer a šalát so špenátom. Nakoniec pridajte syr feta a opražené sezamové semienka.

 

Kuracie špízy

Nakrájajte kuracie mäso na kúsky cca 2x2 cm a asi hodinu mäso nechajte naložené v oleji Nicolas Vahé (ideálne v zmesi s cesnakom a čili) a koreniacej zmesi Nicolas Vahé (ideálne by to mala byť priamo koreniaca zmes na kurča). Kuracie kúsky následne začnite napichovať na bambusové ihly Nicolas Vahé a potom ich pevne zabaľte do kuchynskej fólie. Umiestnite ich do chladničky a nechajte marinovať najmenej po dobu jednej hodiny (ale myslite na to, že čím sa dlhšie marinuje, tým intenzívnejšia je chuť).

 

 

Špízy následne ogrilujte na panvici alebo priamo vonku na terase na grile. Na záver špízy pokvapkajte olivovým olejom Nicolas Vahé a posypte čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou.

 

Ovocné špízy podle Nicolase Vahé 

 

Hlavný chod bol "iba" šalát, takže je dostatok miesta na sladké! A pretože nastáva sezóna zberu  ovocia, tak sme sa rozhodli, že budeme podávať jahody a černice. Keď už máte doma bambusové ihly Nicolas Vahé a keď je to tak jednoduché ... Tak u špízov ešte chvíľku zostaneme.

 

Ako dezert - ovocné špízy

Dobra prípravy: 30 minút

Množstvo: 4 osoby

 

Ingrediencie

12 jahôd

12 ostružín

(prípadne akékoľvek ďalšie sezónne ovocie, ideálne priamo z vašej zahrádky)

4 kúsky marshmallow Nicolas Vahé

bambusové ihly Nicolas Vahé

čokoládové fondue Nicolas Vahé

 

Postup

Ten je viac ako jednoduchý. Zasadnite sa okolo stola a začnite si na bambusové ihly Nicolas Vahé napichovať jednotlivé kúsky ovocia a marshmallowky od Nicolas Vahé. Potom ich zľahka namáčajte do čokoládového fondue Nicolas Vahé.

 

 Čokoládové fondue Nicolas Vahé

V horúcich letných dňoch je obzvlášť nutné dodržiavať pitný režimAk nechcete svojej rodine a hosťom podávať iba čistú vodu, máme pre vás tip na zaujímavý nápoj, ktorý si môžete vychutnávať ako nealkoholickou limonádu, odvážnejším gurmánom odporúčame priliať rum!

 

ako čerešnička na torte - osviežujúci ostružinový drink

Doba prípravy: 5 minút

Množstvo: 1 osoba

 

Ingrediencie

4 cl rumu (biely alebo tmavý, záleží na vašej chuti)

1 polievková lyžica medu Nicolas Vahé s pomarančovou kôrou

1 hrsť kociek ľadu

10-15 čerstvých ostružín

 

Osvěžující ostružinový nápoj

 

Postup

V nízkom pohári čiže "whiskovom" zmiešajte rum a med Nicolas Vahé s pomarančovou kôroupridajte hŕstku černíc, pár kociek ľadu a všetko dobre premiešajte. Hore potom už len stačí pridať pár čerstvých kúskov ovocia et voilà - malý zázrak je na svete!

 

Dobrú chuť pri letnom menu vám praje

 

 

Petra & Nordic Day


Copyright © 2012 - 2017 Nordic Day • info@nordicday.cz
Facebook
Blog
Pinterest
Instagram
Kontakt
Aby sme zistili, čo sa vám u nás najviac páči, a mohli pre vás naše stránky stále vylepšovať, používame cookies. Viac info tu.